BakksætraPå Bakksætra har vi hytter og forsamlingslokaler til leie.  Følg oss på Facebook

Bakksætra en fin høstdag.
Badedammen vår.
Bakksætra har ei historie 1000 år bak i tid. I vikingetiden lå det en gård her som het "Øya". Etter svartedauden lå den brakk til den store garddelinga begynte rundt år 1600. Da ble de gamle gårdene tatt i bruk igjen som setre. Rundt setra er det minst 15 gamle tufter etter forskjellige hus samt mange kullgroper og reismiler.
Siste sommeren med melkekyr var 2002. Nå har vi beitedyr her.

Adkomst til Bakksætra: Fra Oppdal sentrum kjører du ca 13 km mot Sunndalsøra. Sving av ved Festa mot Gjevilvatnet. Kjør forbi Joker Festa, ta til høyre og etter noen hundre meter  kommer du til bommen. Fortsett til du kommer til Gjevilvassosen. Der kan du parkere, for så å gå 1.8 km inn til Bakksætra. Våre leietakere kan inntil videre kjøre bil helt fram.


Om sommeren kjører du helt fram. Det er skiltet ved oppkjørselen til setra og kirken. Skal du til hyttefeltet eller Storhornet Saloon fortsett et par hundre meter og kjør opp mellom to store bautasteiner. 

Gjevilvassdalen er en av landets vakreste seterdaler. Den ligger i Oppdal kommune og danner den østlige delen av Trollheimen.
Gjevilvatnet er ca 18 km langt og rundt vatnet ligger en rekke 
karakteristiske fjell med Blåhø som det høyeste med sine 1671 m.o.h. Gjevilvasshytta ligger 9 km innover dalen fra Osen.
Nedenfor den ligger Rauøra, kanskje midtnorges fineste
sandstrand. I Gjevilvassdalen er det ikke mygg- og knottplager.

Hyttene er satt opp av gamle tømmerhus samlet i nærområdet. De har smårutede vinduer og torvtak. Interiøret er håndlaget og plassen svært godt utnyttet. 
De leies ut på åremål og prisen er pr år fra 21000,- til 48000,-
etter størrelse etc.

Alle hyttene har innlagt strøm, kjøkken med kjøleskap, vedovn og peis. Ingen hytter har innlagt vann, men vi har flere vannposter i området. For de hyttene som ikke har egen hyttedusj, er det dusjer i fellesbygg.

Med gamle tømmerhus som ramme satser vi på å få et trivelig miljø på setra med mulighet for sosialt samvær. I "Gildskåla" er det peisestue m/langbord, scene med dansegulv samt egen bar. Ta gjerne med et instrument.

I seterfjøset, som ligger bare 5 meter fra Gildskåla, er det spisesal med plass til 140 gjester. Ved bryllup og andre store lag kan middagen serveres her og festen kan fortsette i Gildskåla. Vi kan også sette opp et stortelt foran Gildskåla.

"Badehuset" har badstu, utepeisestue og grillhytte. Her har vi også en badedam med en stor stein til øy.

"Sjømannskirka" har 60 sitteplasser og er utstyrt som kirker flest. den ligger ved en dam der "Phru Inger" ligger fortøyd. Kirka ble innviet 22. september -07 da vi giftet oss der.
Kirka ble vigslet av biskop Tor Singsaas 25. september 2011. Kirka kan leies til bryllup, dåp, konsert m.m.
Se: http://www.opdalingen.no/lokale_nyheter/article5749392.ece

Storhornet (The Big-Horn) Saloon er vårt nye samlingssted. Her er det spiseplass til 40 personer og overnattingsplass for
inntil 19 personer + inntil 4-5 pers. i sheriffkontoret.  Like ved er det en "gapahuk" med 40 sitteplasser.

Morgan Kane Lodge er ei hytte like ved saloonen som kan leies sammen med den eller separat. Den har stue og kjøkken med langbord med plass til 12-14 personer. Eget bad og 2.etg har to soverom med 8 avlukker og 15 senger.

Ved siden av saloonen er det et museumsbygg her som har barbershop, post/telegraf, landhandel, bank, doc/dentist og selvsagt
sheriffkontor med fengselscelle.

Sætra har også flere museumsbygg med gamle traktorer, treskeverk, stasjonærmotorer, motorsager m.m. Vi har satt opp et naust ved badedammen med en av de første motorbåtene på Gjevilvatnet. Her er det også gamle båtmotorer og gammelt  fiskeutstyr. Ved saloonen har en hestevandring fra 1841 kommet under tak. 

Vi har også et skifermuseum og et kraftverksmuseum.


Klikk på bildene for å få dem større.

Gammelhusa på Bakksætra.
Kokhuset, seterstoggo og "Gildskåla".
"Vognskjula I" er et av våre museum.
Tårnstoggo med Gjevilvatnet og "Kamman".